tisdag 18 augusti 2015

I sjön!
Så äntligen efter ett o ett halvt års arbete var det dags för Corall att känna vatten  under skrovet för första gången på många många år. Sjösättningen blev satt till den 9 maj 2015.  Vädret var strålande fint, solen sken och det kom en hel del folk o tittade på när vi skulle sjösätta.


Det är ju många i båtklubben som varit inne o kikat på projektet allt efter som det har fortskridit inne i renoveringsgaraget. Det är ju alltid svårt att få någon helhetsbild över hur det ser ut när man står inne, det är ju lite trångt så man ser ju bara en liten bit av båten i taget, och det i närbild...Vi sjösatte med hjälp av klubbens traktor och den modifierade vagnen till Corall. Det hela gick förvånansvärt odramatiskt och hon landade mjukt i vattnet utan några stora skandaler.
Jag var ju ganska nervös måste jag säga, så det var en stor lättnad när allt gick så pass bra.
Alla som kom o tittade på sjösättningen blev bjudna på kaffe o tårta efteråt vilket blev mycket uppskattat av alla klubbens medlemmar och andra åskådare o nyfikna.
Mycket prat o beröm blev det :-) ...Flyter fortfarande!Corall fick ligga kvar vid rampen över natten så vi hade lite koll på eventuellt läckage mm.

 


En lång intensiv dag avslutades med en middag med familjen i salongen på Corall Veckan efter sjösättningen kör vi första "charterturen" med Ullas arbetskollegor. En kvällstur till Berg och tillbaka.Resten av sommaren tillbringades i skärgården och på Åsunden. 
S:t Anna skärgård


Åsunden - Kinda Kanal


 \   _   / 
  \ ( ) /  
(   )
'><'
/     \
/       \
Inga kommentarer: