fredag 27 april 2012

Lack & Flagga

Dags för lack, plastade in hela garaget efter en städning, vattnade golvet mm för att få så lite damm som möjligt. Har nu sprutat sju lager 2-komponents lack, dessutom fyra lager grundlack under det.



Så ser det ut! Då jag inte är lackerare är det inte 100% bra, lite svårt att få till en lagom mix av lack lösningsmedel, lufttryck, sprutavstånd, strålspridning mm. men på det stora hela är det acceptabelt, det får duga tills vidare.



Har även svarvat till en flaggstång till aktern. Jag limmade ihop mågra bitar mahogny så det blev ett hål i mitten för kabeln, sattte den upp det i svarven och formade pinnen. efter lite lack så kunde jag montera på lanternan i toppen, koppla elen mm.



Överföringen av el görs genom att mässingshylsan på pinnen är jordad, i botten på pinnen sitter även ett fjädrande stift som ansluter till en rostfri kontakt i botten på flaggstångsfästet. På så vis blir det inga synliga kablar eller kontakter, det är bara att stoppa i flaggpinnen så är elen kopplad.



Lite beslag börjar komma på plats med, avgasutblåsen, lyftöglan, tankventilation mm.



Snyggt! tankventilerna är verkligen läckra, tycker det ser riktigt bra ut nu :-)



Instrumenten på plats med, och i och med det kopplas hela elhärvan in. Den finns ju klar sen tidigare så det är "bara" att lyfta över den till båten och skruva fast det hela.



Samtliga beslag på det lilla akterdäcket är nu på plats, flaggfästet är elkopplat och klart det med



Inga kommentarer: